Evcil su kuşlarından yerli kaz, yerli ördek ve pekin ördeğinin thymus, glandula thyreoidea ve glandula parathyreoidea'sı üzerinde karşılaştırmalı makro-anatomik ve subgros araştırmalar

Loading...
Thumbnail Image

Date

1992

Authors

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Uludağ Üniversitesi

Abstract

Bu araştırmada 10 yerli kaz, 10 yerli ördek ve 10 pekin ördeği olmak üzere toplam 30 kanatlının thymus, glandula thyreoidea ve glandula parathyroidea ilan incelendi ve organlardan değişik ölçümler alındı. Her üç türde de bu ölçümler arası farklılıklar dışında topoğrafik ve morfolojik olarak büyük benzerlikler görüldü.
In this researclı 10 native geese, 10 native ducks and 10 pekineese ducks, total 30 birds, were used as research materials. The thymus, thyroid and parathyroid glands of all birds were macro anatonıically and sub grossly examined. Several measurements from these organs were performed. These organs were similar topographically and morphologically but different in size in all there species.

Description

Keywords

Thymus, Timüs, Thyroid, Tiroid, Parathyroid, Paratiroid, Goose, Kaz, Duck, Ördek, Pekineese Duck, Pekineese Ördeği

Citation

Bahadır, A. vd. (1992). ''Evcil su kuşlarından yerli kaz, yerli ördek ve pekin ördeğinin thymus, glandula thyreoidea ve glandula parathyreoidea'sı üzerinde karşılaştırmalı makro-anatomik ve subgros araştırmalar''. Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 11(3), 35-43.