Kesme gladiol yetiştiriciliğinde dikim sıklığı ile GA3 uygulamalarının çiçeklenme ve çiçek kalitesi üzerine etkileri

Loading...
Thumbnail Image

Date

1998

Authors

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Uludağ Üniversitesi

Abstract

Kesme gladiol yetiştiriciliği üzerine dikim sıklığı ve GA3 uygulamalarının etkilerinin araştırıldığı bu çalışmada; dikim sıklığı ve GA3 uygulamasına çeşitlerin farklı tepkiler verdiği belirlenmiştir. Sık dikimler (12.5 x 12.5 cm) çiçek boyu ve kandil sayısını azaltmış, GA3 uygulamaları ise çiçek kalitesini arttırmıştır. En iyi kalitede çiçekler, 100 ppm lik GA3 uygulamasına tabi tutulan cormlardan elde edilmiştir.
In this study, consists of the researches on the effects of planıing density and GA3 applications on flowering and flower quality of cut gladiolus growing; it was determined that the cultivars are giving different responses to different planıing densities and GA3 applications.Intensive (dence) plantings (short distance plantings) ( 12.5 x 12.5 cr:z) educ flower L enght and the number of fluorescents, whereas GA3 applıcatıons ıncreased the flower quality. The best quality flowers were obtained by the corms, which have been treated with I 00 ppm GA3 application.

Description

Keywords

Gladiol, GA3, Çiçek kalitesi, Flower quality

Citation

Zencirkıran, M. ve Mengüç, A. (1998). ''Kesme gladiol yetiştiriciliğinde dikim sıklığı ile GA3 uygulamalarının çiçeklenme ve çiçek kalitesi üzerine etkileri''. Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 14(1), 103-113.