Bursa ve yöresi içın futbol sahalarında kullanılacak uygun çim karışımlarının saptanması üzerınde bir araştırma

Loading...
Thumbnail Image

Date

1987

Authors

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Uludağ Üniversitesi

Abstract

Bu araştırmada Bursa 'da futbol sahaları için Lolium perenne, Poa pratensis, Festuca rubra, Agrostis tenuis ve Agrostis stolonifera çim türlerinden 21 değişik çim karışımı hazırlanmıştır. Bu karışımlarla hazırlanan saha bütün bir kış boyunca ağır bir kullanıma tabi tutulmuştur. Denemenin sonunda, karışımların oluşturduğu sağlam çim alanların yüzdesi itibariyle, 15 karışım başarılı olmuştur. Kullanılan tohum yüzdeleri itibariyle ise, Lolium perenne % 0,50; Poa pratensis % 0,30; Festuca rubra % 0,60; Agrostis tenuis % 0,10 ve Agrostis stolonifera'nın diğer türlerle karışık ve tek başına kullanımı başarılı olmuştur.
In this research, 21 different mixtures of some grass species (Lolium perenne, Poa pratensis, Festuca rubra, Agrostis tenuis and Agrostis stolonifera) are prepared for football fields of Bursa Vicinity. The trial area that prepared by these mixtures exposed to a heavy usage. 15 mixture became successful as sound lawn percentages at the end of the trial. As seed percentages used, the following mixtures of grass species became successful: Lolium perenne % 0,50, Poa pratensis % 0,30, Festuca rubra % 0,60, Agrostis ten u is % 0,1 O and Agrostis stolonifera, alone or m ixed with other species mentioned above.

Description

Keywords

Futbol sahası, Çim, Lolium perenne, Poa pratensis, Festuca rubra, Agrostis tenuis

Citation

Mengüç, A. ve Sivritepe, H. Ö. (1987). "Bursa ve yöresi içın futbol sahalarında kullanılacak uygun çim karışımlarının saptanması üzerınde bir araştırma". Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 6(1), 1-8.