Klasik Arap Edebiyatında taziye

Loading...
Thumbnail Image

Date

2015

Authors

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Uludağ Üniversitesi

Abstract

Pek çok kültürde vefat edenin yakınlarını teselli etmek, acılarını bir nebze olsun hafifletebilmek için taziyeye gidilmekte ya da onlara taziye içerikli mektuplar gönderilmektedir. Taziye esnasında kullanılan ifade ve üsluplar her ne kadar kültürden kültüre farklılık gösterse de muhteva yönünden birbirine çok yakındır. Bu makale, Klasik Arap Edebiyatı’nda yer alan taziye örneklerinden hareketle Arap örf ve kültürünün ölüme bakış biçimini ve ölüm karşısındaki tutumlarını irdelemeye çalışacaktır.
In many cultures, to visit relatives of a dead person in order to console them and send letters expressing condolences is a common practice. Expressions and statements used for condolence are close even if the cultures could differ from each other. This article tries to examine approaches and attitudes toward death in Arab customs and culture with reference to examples of condolences in the Classical Arabic Literature.

Description

Keywords

Ölüm, Klasik Arap Edebiyatı, Taziye mektubu, Arap kültürü, Taziye, Death, Arab Culture, Condolence (ta‘ziyah), Letter of condolence, Classical Arabic Literature

Citation

Kavak, F. (2015). "Klasik Arap Edebiyatında taziye". Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi, 24(1), 105-132.