Demografik değişkenler açısından ilk Müslümanlar

Loading...
Thumbnail Image

Date

2009

Authors

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Uludağ Üniversitesi

Abstract

İlk bir iki yıl içinde Müslüman olan sahabenin çoğunluğunu, gençler oluüturmuütur. 35’in üzerinde iken İslam’a giren sadece üç sahabe vardır. Bunların bir kısmı, en nüfuzlu soylara mensup ailelerin; çoğunluğu da orta halli ailelerin genç çocuklarıydı. Varlıklı ailelere mensup olsalar bile geç olmaları hasebiyle, onların iktisadi yönden ailelerine bağımlılıkları hâlâ devam etmekteydi. Birçoğu müslüman olduğu için hem Mekke seçkinler’inden olan ebeveynleri hem de diğer sosyal çevresiyle önemli problemler yaşamıştı. Müslümanların, önemli bir bölümü orta halli kimselerdi.
Most of sahabe who are convert to Islam in a couple of year were young men. Among of them, there are only 3 men over 35 years. Some of them belonged to the most powerful and privileged classes and mostly belonged to middle class families. Even If they belonged to rich families, their subservience to the families were continuing. But eventually overwhelming majority of them were middle class persons.

Description

Keywords

Orta sınıf, Ayrıcalıklı sınıf, Kırsal kesim, Şehirli kimseler, Köle ve cariye, Middle-class, Privileged class, Rural people, Urban dweller, Servant and concubine

Citation

Kurt, A. (2009). "Demografik değişkenler açısından ilk Müslümanlar". Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi, 18(2), 27-41.