Bursa Ulucâmi imâmlığı ve imâmları

Loading...
Thumbnail Image

Date

2008

Authors

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Uludağ Üniversitesi

Abstract

Bu makalede Ulucâmi imamlığı ve tarihi boyunca görev yapmış olan imamların kısa biyografileri ele alınmıştır. Ulucâmi’de başlangıçta tek bir imam görev yaparken zamanla sayıları önce ikiye daha sonra dörde kadar çıkmıştır. İmamlar aynı zamanda dini görevleri yanında bazı kamu hizmetleri de yürütmüşler ve bu açıdan mahallede önemli bir yer işgal etmişlerdir. İmamların daha ziyade görevlerini hakkıyla yapabilecek liyakatte olmaları gözetilmiştir. Ulucâmi vakfından aldıkları ücretler yetmeyince başka vakıflardan ilave gelirler elde edebilmişlerdir. İmâm-ı evvel ve imâm-ı sâni olmak üzere en az 53 kişinin adı tespit edilmiştir.
Dans cette article, l’histoire du poste de l’imam d’Ulucâmi à Brousse est étudié. Nous avons raconté les biyographies des imams d’Ulucâmi. Avec le temps, le nombre des imams a été augmenté. D’abord l’İmam d’Ulucâmi étais un, plus tard quatre. Il a accompli ses fonctions religieuses et publiques. Sous cet angle, dans le quartier, il a joué un rôle important. Dans toutes les époques, les imams qui ont servi aux fidèles sont cinquante trois.

Description

Keywords

Ulucâmi, Bursa, İmâm, İmâmlık, Ulucâmi (La grande Mosquée), Brousse, Imâm, Le poste d’imam

Citation

Yediyıldız, M. A. (2008). "Bursa Ulucâmi imâmlığı ve imâmları". Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi, 17(2), 121-145.