Batı kültüründe yaşlanma dönemi yalnızlık duygusunu azaltma ve arkadaş ilişkilerini geliştirme açısından dinî etkinliklerin önemi

Loading...
Thumbnail Image

Date

2005

Authors

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Uludağ Üniversitesi

Abstract

Yaşlılar, eşin ölmesi ve çocukların evlenerek evden ayrılması sonucu yalnız yaşamak zorunda kalabilmektedirler. Arkadaş ilişkileri, yaşlılar için geçmiş ve şu andaki durum arasında devamlılık sağlamakta, yaşlıların bunalım ve rol değişimleriyle başa çıkmalarına yardımcı olmaktadır. Gelecekte de insanların yaşlanınca akrabaya olan bağımlılıklarının daha da azalacağı, arkadaşların öneminin daha da artacağı tahmin edilmektedir. Yaşlı bireye dinî etkinlikler yoluyla arkadaşı tarafından sağlanan destek ve güven, yaşlıların kendilerini yalnız hissetmemeleri konusunda doğrudan ve dolaylı şekillerde katkılar sağlamaktadır.
The old people would have to live alone because of the death of spouse or because of their children’s leaving home after their marriage. Friendship makes a continual between past and present for old people and help them with fighting against role change and crises. It is supposed that, in the future connections to the relatives will be lesser, and the importance of friends will be improved. Support and trust given to old people by religious activity from friends contribute to the fact that old people wouldn’t feel themselves alone.

Description

Keywords

Yaşlılık, Yalnızlık, Arkadaşlık, Dinî etkinlik, Aging, Solitude, Friendship, Religious activity

Citation

Kılavuz, M. A. (2005). "Batı kültüründe yaşlanma dönemi yalnızlık duygusunu azaltma ve arkadaş ilişkilerini geliştirme açısından dinî etkinliklerin önemi". Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi, 14(2), 25-39.