Yapısöküm

Loading...
Thumbnail Image

Date

2004

Authors

Balkın, Jack M.

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Uludağ Üniversitesi

Abstract

Amerika’da, edebî metinlerin yorumlanmasına yönelik yeni stratejiler araştıran edebiyat eleştirisi ile ilişkilendirilen yapısöküm kavramı, Avrupa’da yapısalcılığa bir cevap olarak anlaşılmıştır. Bununla birlikte, söz konusu kavramın hukuk ilmindeki en önemli kullanımı bir ideolojik eleştiri metodu olagelmiştir. Bu makalede ise, yapısöküm kavramı ve onun hukuk ilminde kullanımı araştırılacaktır.
In America, the concept of deconstruction was associated literary criticism which sought new strategies for interpreting literary texts, in Europe it was understand as a response to structuralism. However the most important use of deconstruction in legal scholarship has been as a method of ideological critique. In this article the concept of deconstruction and its use in legal scholarship is to sought.

Description

Bu makale 1995-1996 yıllarında, Yale Hukuk Okulu hocalarından Jack M. Balkin tarafından kaleme alınmış olup, bir eleştiri ve okuma stratejisi olarak yapısökümün hukukta ve hukuk metinlerinin eleştirisinde nasıl bir uygulanabilirliğe sahip olduğunu araştırmaktadır. Köşeli parantez içerisindeki açıklamalar yazara ait olup, daha ziyade metnin akışını sağlamaya matuftur.

Keywords

Yapısöküm, Jacques Derrida, Eleştirel hukuk çalışmaları, Tekrarlanabilirlik, Feminizm, Deconstruction, Critical legal studies, Iterability, Feminism

Citation

Balkın, J. M. (2004). "Yapısöküm". çev. Kasım Küçükalp. Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi, 13(1), 321-332.