Osmanlı dönemi Bursa’sında eğitim-öğretim vakıflarına genel bir bakış

Loading...
Thumbnail Image

Date

1998

Authors

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Uludağ Üniversitesi

Abstract

Bu çalışma, Osmanlı dönemi boyunca Bursa’da vakıflar eliyle gerçekleştirilen eğitim-öğretim müesseselerini ve faaliyetlerim değerlendirmektedir. Daha çok mektep ve medrese çerçevesinde eğitim- öğretim vakıflarının fonksiyonlarına dikkat çekilen bu araştırmada, konu, örgün ve yaygın eğitim-öğretim bakımından incelenmeye çalışılmıştır. Çok geniş bir çalışmanın ilk basamağını teşkil edeceğini düşündüğümüz bu araştırma, Bursa coğrafyasında, yaklaşık altı asırlık eğitim-öğretim faaliyetinin genel bir panoramasını ve konuyla ilgili bazı önemli ipuçlarını sunmaktadır.
It is well known that the most important institutions of Ottoman education system were “maktab’’ and “madrasah”. These institutions were financed by foundations established for educational aims. In this research, we investigated the functions of educational foundations from the point of formal and non-formal educations in Bursa during the Ottoman region.

Description

Keywords

Osmanlı Devleti, Bursa, Eğitim-öğretim, Medrese, Ottoman Empire, Madrasah

Citation

Hızlı, M. (1998). "Osmanlı dönemi Bursa’sında eğitim-öğretim vakıflarına genel bir bakış". Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi, 7(7), 183-191.