Bursa yerli ağızlarında isim işletme ekleri

Loading...
Thumbnail Image

Date

2009-12-01

Authors

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Uludağ Üniversitesi

Abstract

Türkiye Türkçesi ağızlarıyla ilgili çalışmaların özellikle son yıllarda büyük artış gösterdiği bilinmektedir. Bu artışa bağlı olarak bugüne kadar çok az incelenmiş ya da hiç ele alınmamış bölge ağızları üzerinde yoğunlaşan çalışmalar dikkati çekmektedir. Bugüne kadar bir iki çalışmayla ele alınmış Bursa yerli ağızları için Uludağ Üniversitesi destekli bir proje ile başlatılan yerli ağızları derleme ve inceleme çalışmalarının ardından Bursa bölgesi ağızlarının genel özellikleri ve fiil çekimi ortaya konmuştur. Özellikle Bursa yerli ağızlarında fiil çekimi konusunu tamamlayacağı düşünülen bu yazıda Bursa yerli ağızlarında isim işletimi ele alınacaktır.
Works of the Turkey Turkish dialects has been known significant increase especially in recent years. Depending on the increase so far draws on attention studies focused on the region of the dialects not been examined or few. In order to Bursa indigenous dialects has been deal with two-one studies until now compilation and review indigenous dialects studies are started with a project which are supported by Uludag University following have been exhibited general features and conjugation of the Bursa region dialects. This article that is thought of especially subject of the Bursa indigenous dialects conjugation to complete will be discussed case ending in the Bursa indigenous dialects.

Description

Keywords

Türkiye Türkçesi ağızları, İsim işletme, Durum ekleri, İyelik ekleri, Bursa yerli ağızları, Turkey Turkish dialects, Declension, Noun case, Possessive suffix, Bursa region dialects

Citation

Baştürk, Ş. vd. (2009). “Bursa yerli ağızlarında isim işletme ekleri”. Uludağ Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyal Bilimler Dergisi, 10(17), 289-299.