The cognitive significance of African traditional metaphysics

Loading...
Thumbnail Image

Date

2018-02-17

Authors

Idjakpo, Onos Godvin

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Uludağ Üniversitesi

Abstract

The paper examines the issue of African metaphysics which revolves round the conception of a vital force which the Africans take as the primary unifying stuff of the universe permeating all existing being, physical, quasi-physical or spiritual. The paper finds that this unifying force is significant or dynamic. The method of analysis is conceptual. The paper concludes that in African traditional metaphysics lies a fertile source of knowledge and values exploration that are essential in a changing world.
Bu yazı, Afrika’lıların bütün varolan fiziksel, yarı-fiziksel ya da spiritual varlıklara nufüz eden, evrenin ilk birleştirici unsure olarak kabul ettikleri yaşama gücü kavrayışıyla ilgili olan Afrika metafiziği sorununu incelemektedir. Yazı esas itibarıyla bu birleştirici gücün önemli ve dinamik olduğunu bulgulamaktadır. Burada kavramsal analiz yöntemi kullanılmaktadır ve sürekli değişen bir dünyada ihtiyaç duyduğumuz bilgi ve değerleri keşfetmek için Afrika geleneksel metafiziğinin bize verimli bir kaynak sunduğu sonucuna varmaktadır.

Description

Keywords

Metaphysics, African, Vital force, Cognitive significance, Spirits, Tolerance and ethics, Metafizik, Afrika, Yaşama gücü, Bilişsel önem, Ruh, Tolerans ve etik

Citation

Idjakpo, O. G. (2017). "The cognitive significance of African traditional metaphysics". Kaygı. Uludağ Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Felsefe Dergisi, 28, 43-54.

Collections