Mimari bürolarda bilgisayarlı uygulamaların yeri ve önemi

Loading...
Thumbnail Image

Date

2010

Authors

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Uludağ Üniversitesi

Abstract

Yapı tasarım ve üretim süreci proje üzerinde defalarca değişiklikler yapılmasını gerektiren bir süreçtir. Bu değişiklikler kimi zaman müşterilerin özel isteklerinden kaynaklanabilirken, kimi zaman da şantiye sahasında yaşanan sorunlar veya malzeme temininde sıkıntılarla karşılaşılması dolayısıyla ortaya çıkabilmektedir. Bu tür değişikliklerin zaman kaybetmeksizin yapılabilmesi bakımından bilgisayarla çizim yapılmasının önemi büyüktür. Dünyadaki mimari bürolara bu açıdan bakıldığında, bilgisayarlı uygulamaların neredeyse vazgeçilemez bir hale geldiği görülmektedir. Bu makalede; Türkiye’deki mimari bürolar açısından bilgisayarlı uygulamaların sağladığı kazançlar araştırılmaktadır.
Buildings design and construction process requires revisions on the projects over and over. These changes result from either the special demands of the customers, or the problems faced on the construction site and the problems resulting from the material supply. In order to apply these changes on the projects without losing time, computerized applications are very important. The use of computers in architectural firms is indispensible in all over the world. In this article, the benefits of computerized applications for architectural firms are investigated.

Description

Keywords

Yenilik, Bilgisayar destekli tasarım, Mimarlık, Bilişim teknolojileri, Innovation, Computer aided design, Architecture, Information technology (IT)

Citation

Erbil, Y. ve Akıncıtürk, N. (2010). "Gauss ışınlarının saçılmasının sınır kırınım dalgası teorisi ile incelenmesi". Uludağ Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Dergisi, 15(2), 73-79.