Kolloidal silika dispersiyonunun polietilen dokusuz yüzeyin enerji absorbsiyonuna olan etkisi

Loading...
Thumbnail Image

Date

2007

Authors

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Uludağ Üniversitesi

Abstract

Bu çalışmada kolloidal silika dispersiyonunun farklı gramajlardaki dokusuz yüzey tela malzemesinin enerji absorbsiyonuna olan etkisi araştırılmıştır. Bu amaçla; üç farklı gramajdaki (18, 28 ve 45 gr/m2 ) tela malzemeleri beş farklı konsantrasyondaki (0,20, 30, 40 ve 50 gr/lt) silika dispersiyonu ile emdirilerek gramaja ve konsantrasyona bağlı olarak telanın enerji absorbsiyonundaki değişim ölçülmüştür. Çalışma sonuçlarına göre silika konsantrasyonunun ve tela gramajının artışıyla birlikte enerji yutumunun arttığı görülmüştür.
In this study, the effect of colloidal silica dispersions on the energy absorbtion of different weight in grams polyethylene nonwoven interfacing material is investigated. By this aim; three different (18, 28 ve 45 gr/m2 ) weight in grams interfacing materials are padded with five different concentrated (0,20, 30, 40 ve 50 gr/lt) silica dispersions so the variation of interfacing material’s energy absorbtion is measured. According to research results, interfacing material’s energy absorption increases with the increase in silica dispersions concentration and the wight in grams of interfacing material.

Description

Keywords

Balistik darbe, Kolloidal silika dispersiyonu, Enerji absorbsiyonu, Balistic impact, Colloidal silica dispersion, Energy absorption

Citation

Çerkez, İ. ve Ulcay, Y. (2007). "Kolloidal silika dispersiyonunun polietilen dokusuz yüzeyin enerji absorbsiyonuna olan etkisi". Uludağ Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Dergisi, 12(2), 71-84.