Elektropnömatik ve alternatif valflerin gelişimi ve karakteristiklerinin incelenmesi

Loading...
Thumbnail Image

Date

2007

Authors

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Uludağ Üniversitesi

Abstract

Bu çalışmada pnömatik denetim sistemlerinde kullanılan farklı yapılardaki standart elektropnömatik ve alternatif valflerin gelişimi ve karakteristikleri ele alınmıştır. Ayrıca doktora çalışması kapsamında geliştirilen bir hızlı anahtarlama valfinin yapısı ve karakteristikleri incelenmiştir. Hızlı anahtarlama valflerinin ve diğer alternatif valflerin gelecekteki uygulamalarda önemli bir yer tutacağı görülmüştür.
In this study, the development and characteristics of different types of standard electropneumatic valves and alternative valves used in pneumatic control systems are reviewed. Also characteristics of a fast switching valve developed in a PhD work are investigated. It is emphasized that both the fast switching valves and the alternative valves are likely to take place more and more in the future applications.

Description

Keywords

Elektropnömatik valf, Hızlı anahtarlama valfi, Alternatif pnömatik valfler, Electropneumatic valve, Fast switching valve, Alternative pneumatic valves

Citation

Topçu, E. E. ve Yüksel, İ. (2007). "Elektropnömatik ve alternatif valflerin gelişimi ve karakteristiklerinin incelenmesi". Uludağ Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Dergisi, 12(2), 21-33.