Darbeli akımlarda led akımının ne oranda arttırılabileceğini veren bazı bağıntıların çok yüksek akımlarda karşılaştırılması

Loading...
Thumbnail Image

Date

2003

Authors

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Uludağ Üniversitesi

Abstract

LED’in ışık şiddeti içinden akan akımla orantılı olduğundan akım arttıkça daha fazla ışık şiddeti elde edilebilmektedir. Darbeli akımda darbe süresi ve boşluk süresi / darbe süresi oranı uygun olduğunda LED’den nominal doğru akımının çok üstünde genliğe sahip akım darbeleri akıtmak mümkün olmaktadır. Bu çalışmada, yüksek akımlarda LED akımının LED gerilimi ile değişimi ve LED’in ani direcinin (LED üzerindeki gerilim darbesinin genliği / LED’den akan akım darbesinin genliği) akımla değişimi incelenerek LED’den nominal doğru akımının ne kadar üzerinde genliğe sahip akım darbeleri akıtılabileceğine ilişkin bazı bağıntıların karşılaştırması yapılmıştır.
If pulse duration and pulse duration / period ratio are chosen suitable in pulsed operation high currents can be passed through the LED. The radiant power of LED is proportional with LED current, so, if current is increased more radiant power can be handle. In this study, the electrical behaviour of LED at pulsed high currents is investigated and some relations that give how much higher amplitude of currents can be passed through the LED according to LED’s nominal current are compared.

Description

Keywords

LED, Ani direnç, Darbeli akım, Boşluk süresi / darbe süresi, Instantaneous resistance, Pulsed current, Period/pulse duration

Citation

Özütürk, E. (2003). "Darbeli akımlarda led akımının ne oranda arttırılabileceğini veren bazı bağıntıların çok yüksek akımlarda karşılaştırılması". Uludağ Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Dergisi, 8(1), 17-24.