Yufka üretiminde British Retail Consortium (BRC) global standardının uygulanması

Loading...
Thumbnail Image

Date

2019-09-09

Authors

Ayaz, Pelin

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Bursa Uludağ Üniversitesi

Abstract

Yufka, yakın zamana kadar evlerde ve küçük işletmelerde el açması olarak saç üzerinde pişirilerek üretilmekteyken, günümüzde modern işletmelerde gelişmiş yufka üretim hatları ile endüstriyel bir gıda ürünü olarak üretilmektedir. Pratik kullanımı ile modern yaşam şartlarıda tüketicilerin oldukça sık tercih ettiği bir ürün olmanın yanı sıra, geleneksel mutfağımız içerisinde yer alan bazı yemeklerin yapımında yarı mamul olarak kullanılmaktadır. Bu yoğun talebe yüksek kalitede güvenilir gıda üretmek isteyen endüstriyel yufka üreticisi firmalarda, mevcut gıda güvenliği uygulamalarının yanı sıra uluslararası kalite standartları, hammadde girişinden son ürünün tüketiciye ulaşana kadar geçen süreçlerini kontrol altında tutmak amacıyla uygulanabilmektedir. British Retail Consortium (BRC: İngiliz Perakendeciler Birliği) Global Standardı da uluslararası geçerlilikte ve gıda güvenliğini her aşamada kontrol altında tutmayı hedef alan bir gıda güvenliği sistemidir. Bu çalışma, Bursa ilinde endüstriyel yufka üretimi yapan bir gıda işletmesinde BRC Global Gıda Güvenliği Standardı doküman yapısının anlatılması ve işletme bünyesinde uygulamasıdır.
Phyllos are produced as a product of industrial union with advanced yufka production lines in modern facility while it is being produced by baking with hair as a hand opening at home and small enterprises until recently. Practical use and modern living conditions, consumer types, types, types, types, varieties, types and varieties. These high quality standards are produced according to high quality standards. Production standards, raw material entry sunrise, time to reach the consumer can be controlled. The British Retail Consortium (BRC: British Retailer Association) Global Standard provides compliance with international standards and food safety. This study is carried out by a company of industrial enterprises. The BRC Global Food Safety Standard document structure is described and applied in the business environment.

Description

Keywords

Yufka, Phyllo, Kalite, BRC, Gıda güvenliği, HACCP, Quality, Food safety

Citation

Ayaz, P. (2019). Yufka üretiminde British Retail Consortium (BRC) global standardının uygulanması. Yayınlanmamış yüksek lisans tezi. Bursa Uludağ Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü.