Tribonacci ve lucas sayılarının üreteç fonksiyonları yardımıyla oluşan bazı özdeşlikler

Loading...
Thumbnail Image

Date

2020-02-24

Authors

Namlı, Esra

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Bursa Uludağ Üniversitesi

Abstract

Birçok çalışmadan faydalanarak oluşturulan bu tez toplam dört bölümdür. Giriş bölümü olan ilk bölümde tezin başlığında yer alan Lucas ve Tribonacci sayı dizilerinin de bulunduğu özel sayı dizileri ile ilgili genel bilgiler ve bu özel sayı dizilerinin terimleri kullanılarak elde edilen polinomlar ile ilgili tanım ve bilgiler verilmiştir. İkinci bölümde Lucas ve Tribonacci sayılarının tekrarlama bağıntıları ve bu sayılar yardımıyla elde edilen özdeşliklerden örnekler verilmiştir. Üçüncü bölümde ise Lucas ve Tribonacci polinomları ve bu polinomların üreteç fonksiyonları verilmiştir. Dördüncü bölüm ise sonuç bölümüdür.
This thesis, which has been written by means of a number of existing literature, consists of four chapters. In the first section, which is the introduction, general information about special number sequences including Lucas and Tribonacci number sequences which appear in the title of the thesis together with some definitions and information about the polynomials obtained using the terms of these special number sequences are given. In the second part, repetition relations of Lucas and Tribonacci numbers and examples of identities obtained with the help of these numbers are given. In the third chapter, Lucas and Tribonacci polynomials and their generating functions are given. The fourth part is the conclusion part..

Description

Keywords

Lucas sayıları, Lucas numbers, Tribonacci sayıları, Tribonacci polinomları, Tribonacci dizisi, Tribonacci numbers, Tribonacci polynomials, Tribonacci sequences

Citation

Namlı, E. (2020). Tribonacci ve Lucas sayılarının üreteç fonksiyonları yardımıyla oluşan bazı özdeşlikler. Yayınlanmamış yüksek lisans tezi. Bursa Uludağ Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü.