Ülkemiz koşullarında tarihi çevre eğitiminin önemini ve gerekliliğini arttıran etkenler

Loading...
Thumbnail Image

Date

2005

Authors

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Uludağ Üniversitesi

Abstract

Son yılların en çok konuşulan konularından biri olan aktüel çevre meseleleri ve çevre eğitimin ilkeleri incelenirken konunun tarihi çevreler açısından da araştırılması önem taşımaktadır. Bu nedenle çalışmada, özellikle ülkemiz koşullarında tarihi çevre eğitiminin önemi ve gerekliliğinin nedenleri ortaya konmaya çalışılmıştır. Tarihi çevre eğitiminin önemi ve gerekliliği; tarihi çevre ve koruma bilincinin oluşturulması, halkın katılımının sağlanması, küreselleşme olgusu, Anadolu’nun jeopolitik konumu ve ülkemizin kültür turizmi potansiyeli konularını temel alan beş ana başlık altında incelenmiştir.
While actual environmental issues and principles of environment education, the most argued subjects of recent years, are examined, investigation of topic in respect of historical environments is also important. Therefore, in this article, it is tried to reveal the reasons of importance and requirement of historical environment education especially in our country’s conditions. Importance and requirement of historical environment education is examined under five main title which based on construction of historical environment and its preservation notions, participation of public, globalisation concept, geopolitic location of Anatolia and cultural tourism potential of our country.

Description

Bu çalışma, Uludağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Prof. Dr. Yusuf Oğuzoğlu'nun danışmanlığında Seçil Alkış tarafından hazırlanan "İlköğretimde Tarihi Çevre Eğitimi" adlı yüksek lisans tezine dayanılarak hazırlanmıştır.

Keywords

Tarihi çevre, Koruma, Katılım, Küreselleşme, Jeopolitik, Kültür turizmi, Historical environment, Preservation, Participation, Globalisation, Geopolitic, Cultural tourism

Citation

Alkış, S. ve Oğuzoğlu, Y. (2005). "Ülkemiz koşullarında tarihi çevre eğitiminin önemini ve gerekliliğini arttıran etkenler". Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi, 18(2), 347-361.