Graf matrisleri ve enerji

Loading...
Thumbnail Image

Date

2019-09-26

Authors

Yamaç, Çilem

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Bursa Uludağ Üniversitesi

Abstract

Bu çalışmanın amacı bazı graf matrisleri yardımıyla çeşitli graf sınıflarının karakteristik polinomlarının hesaplanması ve ayrıca kenar-Zagreb indekslerinin bulunmasıdır. Bu tez dört bölümden oluşmaktadır. Birinci bölüm giriş bölümüdür. Temel tanım ve kavramlar ile sonraki bölümlerde kullanılacak bazı önemli sonuçlar burada verilmiştir. İkinci bölümde graflarda kenar komşuluğu kavramı yardımıyla kenar komşuluk matrisleri tanımlanmış ve bunlara karşılık gelen karakteristik polinomlar elde edilmiştir. Üçüncü bölümde bitişiklik matrisleri ve polinomları çalışılmış, dördüncü ve son bölümde ise kenar kavramına bağlı olarak tanımlanan ve köşe kavramına bağlı olarak tanımlanan haline oranla daha az çalışılmış olan kenar-Zagreb indeksleri ele alınmıştır.
The aim of this study is to calculate characteristic polynomials of several graph classes by means of some graph matrices and also to find edge-Zagreb indices. There are four chapters in this thesis. In the first chapter, there is introduction to the thesis. Fundamental definitions and notions together with some important results which are necessary in the following chapters. In the second chapter, the edge-adjacency matrices are defined by means of the edge-adjacency idea and also the corresponding characteristic polynomials are obtained. In the third chapter, the incidency matrices and polynomials are considered, and in the fourth chapter, the edge-Zagreb indices which have been studied relatively less compared with the vertex-based counterpart are studied.

Description

Keywords

Graf, Graph, Graf indeksi, Kenar-Zagreb matrisi, Kenar-Zagreb indeksi, Graph index, Edge-Zagreb matrix, Edge-Zagreb index

Citation

Yamaç, Ç. (2019). Graf matrisleri ve enerji. Yayınlanmamış yüksek lisans tezi. Bursa Uludağ Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü.