Metafiziğin dili: dDlin şiddeti -Derrida’nın ‘şiddet ve metafizik’ metni bağlamında şiddet-siz’liğin olanağının incelenmesi

Loading...
Thumbnail Image

Date

2010

Authors

Anlı, Ömer Faik

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Uludağ Üniversitesi

Abstract

Bu çalışmada şiddet ve dil arasındaki kökensel ilişki Derrida’nın Şiddet ve Metafizik adlı metni üzerinden incelenecektir. Bu inceleme özellikle ‘başka’ya karşı olan şiddetin bir olumsallık mı yoksa bir zorunluluk mu olduğu sorusunun yanıtını ve eğer yanıt ‘bir olumsallık’ ise şiddetsizliğin olanaklılığını açığa çıkarmayı amaçlamaktadır.
In this paper the roots of relation between violence and language will investigate in the context of Derrida’s study, Violence and Metaphysics. This investigation specially aims to reveal the answer of this question: Is violence against to the other a contingency or a necessity? And also if it is a contingency, this study aims to reveal the possibility of non-violence.

Description

Keywords

Şiddet, Başka, Metafizik, Dil, Derrida, Levinas, Violence, Other, Metaphysics, Language

Citation

Anlı, Ö. F. (2010). "Metafiziğin dili: Dilin şiddeti -Derrida’nın ‘şiddet ve metafizik’ metni bağlamında şiddet-siz’liğin olanağının incelenmesi". Kaygı. Uludağ Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Felsefe Dergisi, 15, 129-142.