Hıristiyanlıktan İslam'a İslam'dan Hıristiyanlığa geçişin psiko-sosyal sebepleri Nijerya örneği üzerine bir araştırma

Loading...
Thumbnail Image

Date

2010

Authors

Oshun, Zainab Ajoke

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Uludağ Üniversitesi

Abstract

Teorik çerçeve ve anket uygulaması olmak üzere iki ana bölümden oluşan bu çalışmada, Nijerya'da din değiştirip Hıristiyanlığa ya da İslamiyet'e geçişte etkili olan psiko- sosyal etkenler incelenmiştir. İlk iki bölümü oluşturan teorik çerçevede Din Değiştirme kavramı ele alınmış ve bunun bahsi geçen dinlerde nasıl algılandığı üzerinde durulmuştur. Daha sonra ise araştırmaya konu olan Nijerya'nın etnik ve dinî yapısı incelendikten sonra bu ülkede din değiştirmeyi etkileyen faktörler üzerinde durulmuştur. Son bölümde ise araştırmanın modeli verilmiş ve anketlerden elde edilen sonuçlar tablo halinde ya da maddeler hainde sıralanmıştır.
Consisted of two parts as theoretical frame and conducting survey, this thesis studies the pyscho- social factors of converting to Chritianity or Islam in Nigeria. In the first two chapter of the work, conversion and how conversion was seen in Christianity and Islam was noted. The factors that affects conversion in Nigeria was studied after the ethnic and religious life. In the last chapter the style of the work is given and the results got from the questionnaire was shown in tables or items.

Description

Keywords

Din değiştirme, Nijerya, İslam, Hıristiyanlık, Religious conversion, Nigeria, Islam, Christianity

Citation

Oshun, Z. A. (2010). Hıristiyanlıktan İslam'a İslam'dan Hıristiyanlığa geçişin psiko-sosyal sebepleri Nijerya örneği üzerine bir araştırma. Uludağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü