Georgia State Üniversitesinde fen bilgisi öğretimi ve uygulamaları

Loading...
Thumbnail Image

Date

2002-04-01

Authors

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Uludağ Üniversitesi

Abstract

Bu çalışma, araştırmacının 1999 Güz dönemi Amerika Birleşik Devletleri Georgia State Üniversitesi, İlköğretim Bölümünde fen bilgisi öğretimi dersi asistanlığı sürecindeki gözlem ve incelemeleri kapsamaktadır. Yapılan gözlemlerde, dersliklerde kürsü eksenli oturum olmayışı, öğrencilere bilgiyi kendi kendilerine ve arkadaşlarıyla birlikte üretme, keşfetme olanağı sağlamaktadır. Dersliklerin fiziki koşulları ve teknolojik donanımın yeterli olması eğitim ve öğretimin verimini artıran önemli bir öğe olmaktadır. Uygulama okullarında her öğretim üyesinin kendi dersiyle ilgili danışmanlık yapması, öğretmen adaylarına işledikleri ders hakkında daha kapsamlı dönüt alma olanağı sağlamaktadır. Fakültede öğretmen adayının başarısı vize ve final sınavlarının dışında, öğrencilerin araştırma ve uyulama yapacağı ödevler, projeler hazırlaması ve sunması şeklinde gerçekleşmektedir. Türkiye de yapılan uygulamalara, ilköğretim öğrencileri ve öğretmen adayları çok olumlu dönütler vermişlerdir. Yapılan gözlem ve incelemeler, eğitim-öğretim koşulları; öğretmen yetiştirme yöntemleri; ilköğretim okullarında uygulama; ölçme ve değerlendirme; eğitim fakültesiilköğretim okulları işbirliği; ve Türkiye’deki uygulama dönütlerinden örnekler başlıklarından oluşmaktadır.
This study covers my observations while I was a teaching assistant for science method course in Early Childhood Department at Georgia State University in 1999. The classrooms are not pulpit centred which provide preservice teachers to work cooperativly, and explore with their classmates. Adequate physical conditions of classroom settings and technological compatibility are important factors which increase efficieny of education. In school placements, every proffessor gives feedback about their course subject. This gives important opportunity to preservice teachers to take detailed feedback about their presantations. To determine preservice teacher’s success various parameters are used such as assigments and projects. In the light of my experiences and observations, I made applications at elementary and university level. Preservice teacher and students gave positive feedback to this new application in science education. Observations and examinations include, physical conditions of education, teaching methodology, school placement, measurment and evaluation, elementary school and education faculty patnership, examples of feedback from Tukish students.

Description

Keywords

Yurt dışında fen eğitimi, Okul deneyimi, İlköğretim fen öğretimi, Yaparak-yaşayarak fen öğrenme, Science education in abroad, School placement, Science education in elementary schools, Hands-on science

Citation

Bulunuz, M. (2002). "Georgia State Üniversitesinde fen bilgisi öğretimi ve uygulamaları". Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi, 15(1), 33-42.