Browsing by Author Korukluoğlu, Mihriban

Jump to: 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
or enter first few letters:  
Showing results 1 to 20 of 23  next >
Issue DateTitleAuthor(s)
2012-07-27Bazı gıdalardan izole edilen Staphylococcus aureus' ların enterotoksijenik özellikleri ve farklı antibiyotiklere duyarlılıklarının saptanmasıKorukluoğlu, Mihriban; Aslan, Özlem; Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı.
2018-12-04Biyofilm üreten Saccharomyces cerevisiae suşlarının biyofilm üretme kapasitelerinin farklı pH, sıcaklık ve tuz konsantrasyonlarında incelenmesiKorukluoğlu, Mihriban; Koçakoğlu, Selen; Bursa Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı.
2017-07-05Cacık üretiminde probiyotik bakteri kullanım olanaklarının araştırılmasıKorukluoğlu, Mihriban; Altuntaş, Seda; Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı.
2018-03-27Çeşitli gıdalardan izole edilen laktik asit bakterilerinin (LAB) tanımlanması ve biyofilm oluşturma yetenekleri ile antibiyotik dirençliliklerinin araştırılmasıKorukluoğlu, Mihriban; Arık, Gökşen; Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı.
2019-02-20Enzim temelli amperometrik laktat biyosensörü üretimi ve tayin sınırının belirlenmesiKorukluoğlu, Mihriban; Altuntaş, Evrim Güneş; Özoğlu, Özüm; Bursa Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı.
2016-08-15Gıda sanayiinde soyanın kullanım olanaklarının araştırılmasıAzzahra, Fatimah; Korukluoğlu, Mihriban; Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı.
2010-01-11Gıdalarda bozulmaya neden olan bazı mayalara K-sorbat ve organik asitlerin etkisiKorukluoğlu, Mihriban; Yavuz, Mümine; Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı.
2002-07-26Gıdalarda küf gelişimini engelleyen K-sorbat, NaCl ve pH'nın etkisinin araştırılmasıKorukluoğlu, Mihriban; Yiğit, Aycan; Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı.
2001-10-15Hazır konserve yemeklerin üretim aşamasında bakteri yükünün belirlenmesiKorukluoğlu, Mihriban; Çavuşoğlu, Çağla; Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı.
2012Kitosanın şarapta bozulma yapan mikroorganizmalar üzerine antimikrobiyel etkisinin belirlenmesiKorukluoğlu, Mihriban; Gülgör, Gökşen; Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı.
2014Laktik asit bakterilerinin antibiyotik direnç mekanizmalarıUludağ Üniversitesi/Ziraat Fakültesi/Gıda Mühendisliği Bölümü.; Meral, Hacer; Korukluoğlu, Mihriban
2019-09-21Laktik asit bakterilerinin antifungal etkisiKorukluoğlu, Mihriban; Küçükata, Yasemin Şefika; Bursa Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı.; 0000-0002-2316-1507; 0000-0003-3043-1904
2014Limon otu (lippia citriodora) ekstraktı ve sitralin escherichia coli üzerine antimikrobiyel etkisinin araştırılmasıKorukluoğlu, Mihriban; Bektaş, Duygu; Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı.
2010Listeria monocytogenes’in gıdalardaki önemi ve insan sağlığı üzerine etkileriUludağ Üniversitesi/Ziraat Fakültesi/Gıda Mühendisliği Bölümü.; Yavuz, Mümine; Korukluoğlu, Mihriban
2014Mikroorganizmalar arasında çoğunluk algılanması (Quorum Sensing)Uludağ Üniversitesi/Ziraat Fakültesi/Gıda Mühendisliği Bölümü.; Gülgör, Gökşen; Korukluoğlu, Mihriban
2007-04-04Sarmısak, pırasa ve soğanın A. niger üzerine engelleyici etkilerinin araştırılmasıKorukluoğlu, Mihriban; İrkin, Reyhan; Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı.
2006Sinnamik asit, öjenol ve limonenin bazı mayalar üzerine inhibitör etkilerinin araştırılmasıKorukluoğlu, Mihriban; Çolak, Rukiye; Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü.
2008-11-07Sivas küp peynirinin mikrobiyolojik özellikleri ve küf florasının belirlenmesiKorukluoğlu, Mihriban; Pekel, Mihriban; Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı.
2007-06-25Sumak'ın antimikrobiyel özelliği üzerine bir araştırmaKorukluoğlu, Mihriban; Yiğit, Aycan; Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı.
2002Süt işletmelerine önerilen bazı ticari deterjanların kullanım olanaklarının araştırılmasıUludağ Üniversitesi/Ziraat Fakültesi/Gıda Mühendisliği Bölümü.; Korukluoğlu, Mihriban; Şahan, Yasemin; Yiğit, Aycan; Başoğlu, Fikri