Browsing by Author Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı.

Jump to: 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
or enter first few letters:  
Showing results 124 to 143 of 152 < previous   next >
Issue DateTitleAuthor(s)
1997-07-03Tavuk eti kıymalarının bileşimi ve beslenmede değerlendirilmesiYücel, Ahmet; Günay, Gülay; Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı.
2016-06-29Tavuk yumurtalarının kolestrol ve yağ asidi içeriklerinin karşılaştırılmasıYasemin, Şahan; Çelik, Güler; Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı.
2005Taze ve kuru reyhan (Ocimum basilicum L.) örneklerinin antimikrobiyel etkilerinin araştırılmasıKorukluoğlu, Mihriban; Sertel, Serpil; Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı.
1999-06-22Taze, dondurulmuş ve kurutulmuş kayısılardan üretilen reçellerin kalitelerinin belirlenmesiÇopur, O. Utku; Tamer, Canan Ece; Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı.
2010Terapötik etkili bazı gıdalar ve kullanım alanlarıUylaşer, Vildan; Yıldırım, Tuba Şebnem; Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı.
1995-10-24Ton balık konservelerinin kimyasal özelliklerinin belirlenmesi ve Ts 355'e uygunluğunun araştırılmasıYücel, Ahmet; Yılsay, Kayhan; Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı.
1998-10-28Trabzon hurması (Diospyros kaki) bazı fiziksel ve kimyasal özellikleri ile marmelat şeklinde değerlendirilmesi üzerinde araştırmalarBaşoğlu, Fikri; Günhan, Seher; Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı.
2015-07-23Türkiye'de geleneksel bir gıda olan köftürün bazı fiziksel, kimyasal özelliklerinin belirlenmesi ve mikrobiyolojik olarak incelenmesiBaşoğlu, Fikri; Becerikli, Fatma; Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı.
2010-02-19Türkiye'de uygulanan gıda güvenlik sistemleri ve kontrol yöntemleriKorukluoğlu, Mihriban; Yılmaz, Seda; Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı.
2012Ülkemizde doğal olarak yetişen ve kültüre alınan Vaccinium spp. türlerinin fenolik bileşiklerinin ve antioksidan kapasitelerinin araştırılmasıGürbüz, Ozan; Yıldız, Semanur; Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı.
2003-02-18Ülkemizde üretilen makarnaların bileşimi ve pişirme kaliteleri üzerinde araştırmalarGöçmen, Duygu; Şehitoğlu, İlkay; Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı.
2018-02-16Ülkemizde yetiştiştiriciliği yapılan hindiba (Cichorium spp.) türlerinin fenolik bileşiklerinin, antioksidan kapasitelerinin ve antioksidan bileşenlerin biyoalınabilirliğinin araştırılmasıGürbüz, Ozan; Yıldırım, Aynur; Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı.
2017-07-06Üzüm çekirdeği ilavesinin keklerin kalite özelliklerine etkisiÇopur, Ö. Utku; Işık, Fatma; Bekar, Ertürk; Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı.
2002-11-07Vakum ambalajlanmış, soğutulmuş, sirkeli, tuzlu balık konservelerinde mikrobiyolojik bozulmalarBaşoğlu, Fikri; Oktaylar, Şule; Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı.
2011Vitamin ve mineraller ile zenginleştirilmiş yumuşak şekerleme (jelly) üretiminin optimizasyonuÇopur, Utku Ö.; Karınca, Melis; Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı.
2017-11-24Yaban mersini meyvesinin tıbbi beslenme tedavisi uygulanan fazla kilolu bireylerde kilo yönetimi üzerindeki etkilerinin araştırılmasıGürbüz, Ozan; İstek, Nilgün; Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı.
2018-05-10Yağı azaltılmış bisküvi üretimiGöçmen, Duygu; Çiftçi, Sevgi; Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı.
2007-01-22Yapay tatlandırıcılar ve gıda sanayiinde kullanımlarıÇopur, Ömer Utku; Yılmaz, Neslihan; Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı.
2003Yemek sanayiinde HACCP sisteminin uygulanabilirliği üzerine bir araştırmaYücel, Ahmet; Şen, Mehmet Akif; Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı.
2004-11-08Yemek sanayiinde mönü planlama ve önemiÇopur, Ö. Utku; İncedayı, Abdullah; Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı.