Browsing by Author Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı.

Jump to: 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
or enter first few letters:  
Showing results 102 to 121 of 152 < previous   next >
Issue DateTitleAuthor(s)
2015-07-28Sağlıklı bir atıştırmalık: Enerjisi azaltılmış kraker üretimiŞahan, Yasemin; Altıner, Dilek Dülger; Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı.
2005-12-23Salamura siyah zeytin üretiminde farklı tuzda ve düşük sıcaklıkta fermentasyon uygulamasının olgunlaşma ve kaliteye etkisiBaşoğlu, Fikri; Kumral, Ayşegül; Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı.
2006Salamura yeşil zeytin üretiminde farklı uygulama ve acılık giderme işlemlerinin işleme süresi ve ürün kalitesine etkisiUylaşer, Vildan; Savaş, Ellif; Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı.
2002-07-30Salamuraya katılan sorbik asit ve tuzlarının olgunlaşma süresince beyaz peynirin kimyasal ve mikrobiyolojik özellikleri üzerine etkisiKurdal, Ekrem; Yılmaz, Lütfiye; Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı.
1996-04-05Salça üretim aşamalarına göre bakteri ve maya florasındaki değişim ve bozulmasındaki etkileri üzerine araştırmalarBaşoğlu, Fikri; Uylaşer, Vildan; Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı.
1995Samsun'da satışa sunulan bazı besinlerin aflatoksin yönünden araştırılmasıŞahin, İsmet; Apak, Seda; Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı.
2007-04-04Sarmısak, pırasa ve soğanın A. niger üzerine engelleyici etkilerinin araştırılmasıKorukluoğlu, Mihriban; İrkin, Reyhan; Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı.
2017-01-18Sebze püreleri ile üretilen yoğurtların özelliklerinin belirlenmesiÖzcan, Tülay; Yıldız, Eda; Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı.
2009-08-25Sebze suyu üretiminde optimizasyonÇopur, Ömer Utku; Yonak, Senem; Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı.
2016-02-19Silikon ve plastik esaslı mutfak gereçlerinden gıdaya geçen toplam kalıntı ve metal konsantrasyonlarının araştırılmasıGürbüz, Ozan; Dağdelen, Adnan Fatih; Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı.
2008-11-07Sivas küp peynirinin mikrobiyolojik özellikleri ve küf florasının belirlenmesiKorukluoğlu, Mihriban; Pekel, Mihriban; Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı.
2006-08-04Siyah sofralık zeytin fermentasyonunda alkali ve enzimatik yöntemlerin fiziko-kimyasal özellikler üzerine etkisiBayizit, Arzu Akpınar; Tuna, Soner; Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı.
2006-10-19Siyah sofralık zeytin fermentasyonunda alkali ve enzimatik yöntemlerin mikrobiyolojik özellikler üzerine etkisiBayizit, Arzu Akpınar; Yurtsever, Seray; Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı.
2015Spirulina platensis'ten farklı ortam koşullarında biyokütle ve gama-linolenik asit üretimiBayizit, Arzu Akpınar; Cebeci, Oya Irmak Şahin; Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı.
2000-10-30Starter, proteaz ve lipaz kullanımının Mihaliç peynirinin olgunlaşma süresine etkisiKurdal, Ekrem; Özcan, Tülay; Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı.
1998-11-25Stok salamura sebze ve meyvelerde bozulma etkeni mayalarŞahin, İsmet; Başoğlu, Çiğdem; Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı.
2002-03-11Stoklanmış hıyarlardan farklı uygulamalarla turşu üretimiUylaşer, Vildan; Erdem, Ferda; Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı.
2007-06-25Sumak'ın antimikrobiyel özelliği üzerine bir araştırmaKorukluoğlu, Mihriban; Yiğit, Aycan; Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı.
2002-01-22Bir süt işletmesine gelen, üretimde kullanılacak olan çiğ sütlerin platform testleri ile kalitelerinin belirlenmesiKurdal, Ekrem; Erözek, Yasemin; Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı.
2012Süt proteini katkıları ile zenginleştirilen yağsız yoğurtların tekstürel özelliklerinin belirlenmesiÖzcan, Tülay; Delikanlı, Berrak; Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı.