Browsing by Author Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı.

Jump to: 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
or enter first few letters:  
Showing results 79 to 98 of 152 < previous   next >
Issue DateTitleAuthor(s)
2000-01-21Kabak tatlısı üretiminde optimizasyonÇopur, Ö. Utku; Mercan, Turgay; Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı.
2002-06-14Kahvaltılık ve sıvı margarinlerin bazı kimyasal özelliklerinin saptanmasıBaşoğlu, Fikri; Çengel, Ayça; Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı.
2004-05-13Kemalpaşa tatlısı üretim koşullarının iyileştirilmesi ve raf ömrünün araştırılmasıÇopur, Ö. Utku; Özmen, Neşe; Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı.
2000-10-20Kiraz şekerlemesi üretiminin optimizasyonuÇopur, Ö. Utku; Güzel, Yusuf Mete; Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı.
2012Kitosanın şarapta bozulma yapan mikroorganizmalar üzerine antimikrobiyel etkisinin belirlenmesiKorukluoğlu, Mihriban; Gülgör, Gökşen; Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı.
1997-11-20Kivi suyu üretiminin optimizasyonuÇopur, Ömer Utku; Ersöz, Nurcan; Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı.
1995-05-15Küp şeklinde kesilmiş domateslerin derin dondurma sonrası depolamada renk kayıplarının önlenmesi üzerinde bir araştırmaBaşoğlu, Fikri; Kılıç, Nedim; Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı.
2002-04-02Kırklareli il merkezinde tüketime sunulan taze ve eski kaşarların kimyasal bileşimlerinin ve hijyenik kalitesinin belirlenmesi üzerine bir araştırmaKurdal, Ekrem; Yaldız, Onur; Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı.
2010Lactobacillus rhamnosus kültürü ile probiyotik yoğurt üretimiÖzcan, Tülay; Canbulat, Zeynep; Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı.
2010Laktik asit fermentasyonunun elma şarabının (apple cider) organik asit içeriği üzerine etkisinin araştırılmasıGürbüz, Ozan; Çalışkan, Adnan; Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı.
2014Limon otu (lippia citriodora) ekstraktı ve sitralin escherichia coli üzerine antimikrobiyel etkisinin araştırılmasıKorukluoğlu, Mihriban; Bektaş, Duygu; Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı.
2018-05-29Meyve tutumundan hasada kadar geçen sürede Gemlik çeşidi zeytin yapraklarının antioksidan aktivite ve fenolik bileşiklerindeki değişimin belirlenmesiUylaşer, Vildan; Doğangün, Esra; Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı.
2015-12-24Meyveli probiyotik fermente süt içeceği üretimiÖzcan, Tülay; Barat, Abdullah; Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı.
2004-01-29Meyveli ve meyve aromalı boza üretiminin araştırılmasıÇopur, Ömer Utku; Tamer, Canan Ece; Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı.
2008Mikrodalga enerjisinin kasap köfteye inokule edilen Listeria monocytogenes üzerine etkisinin incelenmesiBaşoğlu, Fikri; Çoksaygılı, Nilüfer; Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı.
2016-08-19Nar (Punica granatum L.) kabuk ve çekirdeklerinin antioksidan kapasitelerinin belirlenmesiAkpınar Bayizit, Arzu; Okumuş, Gülşah; Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı.
2005-11-25Organik gübreleme yapılarak tarım ilacı çok kullanılmadan ve klasik yöntem uygulanarak üretilen domatesler ile bunlardan elde edilen bazı ürünlerin kalitelerinin belirlenmesiÇopur, Utku; Mercan, Turgay; Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı.
1998-10-28Ön işlemlerin dondurulmuş ve kızartılmış pateteslerin özellikleri üzerine etkisiÇopur, Ö. Utku; Bayram, Tülay; Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı.
1995-10-24Pastırma çemeni yapısının geliştirilmesiYücel, Ahmet; Özeç, Ferai; Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı.
2015-02-16Polistiren tabaklardan gıdaya geçen toplam migrasyon değerlerinin belirlenmesiGöçmen, Duygu; Bakşı, Merve Aydın; Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı.