Browsing by Author Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı.

Jump to: 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
or enter first few letters:  
Showing results 70 to 89 of 152 < previous   next >
Issue DateTitleAuthor(s)
1997-11-28Hamsi ve Orkinos balıklarının Surimi'ye işlenmesi üzerine teknolojik araştırmalarYücel, Ahmet; Çetin, Kader; Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı.
1996-04-19Hamur hazırlanmasında şerbetçiotu ve laktik starter kullanımının hamur ve ekmeğin özelliklerine etkileriŞahin, İsmet; Göçmen, Duygu; Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı.
1996-11-18Havuç suyu üretiminde optimizasyonÇopur, Ö. Utku; Özşar, Özlem; Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı.
2002-07-30Hindi etinin fiziksel ve kimyasal özelliklerinin belirlenmesi üzerine bir araştırmaYücel, Ahmet; Alkın, Emine; Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı.
1998-03-27Hıyar turşularında yumuşamanın önlenmesi ve kullanılabilecek kalsiyum klorür (CaCl2) miktarının belirlenmesiŞahin, İsmet; Akbaş, Hülya; Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı.
1999-03-08Hıyar turşusu fermentasyonunda uygun sorbat ve benzoat miktarlarının araştırılmasıŞahin, İsmet; Savaş, Elif; Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı.
2008-10-20Hıyar turşusu üretiminde farklı asit ve pH'nın renk stabilitesi üzerine etkisiUylaşer, Vildan; Kazancı, Yasin Turgay; Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı.
2012ISO 22000 ve gıda sanayinde uygulamalarıBaşoğlu, Fikri; Çınar, Serpil; Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı.
2008İçme sütü üretimi aşamalarında trans yağ asitlerinin belirlenmesiBaşoğlu, Fikri; Alkın, Emine; Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı.
2000-01-21Kabak tatlısı üretiminde optimizasyonÇopur, Ö. Utku; Mercan, Turgay; Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı.
2002-06-14Kahvaltılık ve sıvı margarinlerin bazı kimyasal özelliklerinin saptanmasıBaşoğlu, Fikri; Çengel, Ayça; Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı.
2004-05-13Kemalpaşa tatlısı üretim koşullarının iyileştirilmesi ve raf ömrünün araştırılmasıÇopur, Ö. Utku; Özmen, Neşe; Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı.
2000-10-20Kiraz şekerlemesi üretiminin optimizasyonuÇopur, Ö. Utku; Güzel, Yusuf Mete; Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı.
2012Kitosanın şarapta bozulma yapan mikroorganizmalar üzerine antimikrobiyel etkisinin belirlenmesiKorukluoğlu, Mihriban; Gülgör, Gökşen; Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı.
1997-11-20Kivi suyu üretiminin optimizasyonuÇopur, Ömer Utku; Ersöz, Nurcan; Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı.
1995-05-15Küp şeklinde kesilmiş domateslerin derin dondurma sonrası depolamada renk kayıplarının önlenmesi üzerinde bir araştırmaBaşoğlu, Fikri; Kılıç, Nedim; Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı.
2002-04-02Kırklareli il merkezinde tüketime sunulan taze ve eski kaşarların kimyasal bileşimlerinin ve hijyenik kalitesinin belirlenmesi üzerine bir araştırmaKurdal, Ekrem; Yaldız, Onur; Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı.
2010Lactobacillus rhamnosus kültürü ile probiyotik yoğurt üretimiÖzcan, Tülay; Canbulat, Zeynep; Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı.
2010Laktik asit fermentasyonunun elma şarabının (apple cider) organik asit içeriği üzerine etkisinin araştırılmasıGürbüz, Ozan; Çalışkan, Adnan; Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı.
2014Limon otu (lippia citriodora) ekstraktı ve sitralin escherichia coli üzerine antimikrobiyel etkisinin araştırılmasıKorukluoğlu, Mihriban; Bektaş, Duygu; Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı.