Browsing by Author Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı.

Jump to: 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
or enter first few letters:  
Showing results 34 to 53 of 152 < previous   next >
Issue DateTitleAuthor(s)
2017-07-05Cacık üretiminde probiyotik bakteri kullanım olanaklarının araştırılmasıKorukluoğlu, Mihriban; Altuntaş, Seda; Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı.
2012-05-21Cnicus benedictus'un besleyici ve kimyasal özelliklerinin belirlenmesiŞahan, Yasemin; Dülger, Dilek; Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı.
2018-03-27Çeşitli gıdalardan izole edilen laktik asit bakterilerinin (LAB) tanımlanması ve biyofilm oluşturma yetenekleri ile antibiyotik dirençliliklerinin araştırılmasıKorukluoğlu, Mihriban; Arık, Gökşen; Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı.
1999-04-30Çeşitli yağlarda kızartılan patlıcanların dondurularak muhafazası sırasında yağlarda meydana gelen değişikliklerin incelenmesiBaşoğlu, Fikri; Abaylu, Nur; Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı.
2011Çikolata üretiminde lesitin ve polyglycerol polyricinoleate (PGPR) kullanımının ürün kalitesine etkisiÇopur, Ö. Utku; Peker, Burak Barkın; Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı.
2018-04-12Damla sakızının (Pistacia lentiscus L.) antioksidan aktivitesinin belirlenmesiBayizit, Arzu Akpınar; Erdönmez, Esra; Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı.
2001-09-17Değişik hammaddelerden farklı oranlarda şeker katkısıyla üretilen bozaların kalite kriterleri üzerinde araştırmalarŞahin, İsmet; Aytekin, Selda; Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı.
1997-11-06Değişik sütlerden üretilen torba yoğurtlarının kalite kriterleriKurdal, Ekrem; Erbil, Figen; Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı.
2014-12-15Doğal bitki ekstraktlarından alternatif bitki çayı üretimi üzerine bir araştırmaÇopur, Ömer Utku; Suna, Senem; Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı.
2015Doğal bitki ekstraktlarıyla zenginleştirilmiş limonlu içecek (limonata) üretimi üzerine bir araştırmaTamer, Canan Ece; Yekeler, Fatma Zehra; Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı.
1996-10-09Donmuş ithal uskumruların nitelikleri üzerinde araştırmalarYücel, Ahmet; Bayizit, Murat; Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı.
2002-06-07Düşük yoğurma sıcaklığının hamur reolojisi ve ekmek özellikleri üzerine etkilerinin araştırılmasıGöçmen, Duygu; Başaran, Ayberk; Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı.
2004-03-22Ekonomik ölçekte yetiştiriciliği yapılan zeytin çeşitlerinin bileşimi ve işlemeye uygunluğuBaşoğlu, Fikri; Biricik, Gülnur Fehmiye; Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı.
1995-03-14Elek altı siyah zeytinlerin zeytin ezmesi olarak işlenmesi üzerine araştırmalarŞahin, İsmet; Kıvrak, Sıdıka; Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı.
2010Elma suyu konsantresi üretiminde renk stabilizasyonuBayizit, Arzu Akpınar; Kaya, Doğan; Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı.
2010Farklı dumanlama tekniklerinin Füme Çerkez peynirinin özellikleri üzerine etkisiÖzcan, Tülay; Aydınol, Pınar; Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı.
2010-03-31Farklı starter kültür oranları ile hayvansal ve mikrobiyel kaynaklı peynir mayaları kullanılarak üretilen tam yağlı beyaz peynirlerin özelliklerinin belirlenmesiÖzcan, Tülay; Vapur, Ufuk Eren; Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı.
2009-10-30Farklı turunçgil meyve suyu konsantreleri katkısı ile hazırlanan Trabzon hurması nektarı üretiminin optimizasyonuÇopur, Ö. Utku; Yönel, Sibel Parseker; Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı.
2009Farklı uygulamaların minimal işlem görmüş (fresh - cut) bazı sebzelerin kalitesi üzerine etkileriÇopur, Ömer Utku; İncedayı, Bige; Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı.
2006Farklı üretim yöntemlerinin tarhananın organik asit içeriği üzerine etkisiGürbüz, Ozan; Bozkurt, Onur; Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı.