Browsing by Author Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Bahçe Bitkileri Anabilim Dalı.

Jump to: 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
or enter first few letters:  
Showing results 100 to 116 of 116 < previous 
Issue DateTitleAuthor(s)
1990Santa maria armut çeşidinde değişik yöntemlerle sarartma ve olgunlaştırmanın pazar kalitesine etkisi üzerine bir araştırmaTürk, Rahmi; Doğan, Ruhani; Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Bahçe Bitkileri Anabilim Dalı.
2011-02-24Sarımsakta (Allium sativum L.) düşük sıcaklıkta depolama uygulamasından farklı etkilenen aday genlerin cDNA-AFLP yöntemi ile belirlenmesiİpek, Ahmet; Günaydın, Özlem; Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Bahçe Bitkileri Anabilim Dalı.
1989-08-18Seleksiyonla elde edilmiş bazı önemli kestane çeşitlerinin yaprak morfolojileri ve stoma dağılımları üzerinde araştırmalarSoylu, Arif; Şahin, Tülay; Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Bahçe Bitkileri Anabilim Dalı.
2015-08-05Sivri biberin (Capsicum annuum L. cv. Demre) modifiye atmosferde muhafazasında 1-methylcyclopropene, salisilik asit ve kalsiyum uygulamalarının kalite üzerine etkisiÖzer, M. Hakan; Gülsoylu, Nezih Erem; Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Bahçe Bitkileri Anabilim Dalı.
2006-06-02Soğan (Allium cepa L.) tohumlarında canlılık kaybı ve onarım aşamasında meydana gelen fizyolojik değişimlerSivritepe, H. Özkan; Demirkaya, Mustafa; Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Bahçe Bitkileri Anabilim Dalı.
2013-07-30Soğan (Allium cepa L.) tohumu üretiminde kullanılan baş soğanların farklı dikim sistemlerinin tohum verimine etkileriBarut, Erdoğan; Gökçe, Ali Fuat; Candar, Ahmet; Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Bahçe Bitkileri Anabilim Dalı.
2006-03-28Standart ayva çeşitlerinin döllenme biyolojisi üzerinde araştırmalarSoylu, Arif; Çetin, Murat; Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Bahçe Bitkileri Anabilim Dalı.
1995Sultani çekirdeksiz/99R ve perlette/99R kombinasyonlarında aşılı köklü fidan üretimine değişik kimyasal madde uygulamalarının etkileriSoylu, Arif; Özkumova, Sibel; Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Bahçe Bitkileri Anabilim Dalı.
1999-07-02Şeftali ve nektarinlerin kontrollü (KA) ve değişik (MA) atmosferde muhafazalarıEriş, Atilla; Akbudak, Bülent; Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Bahçe Bitkileri Anabilim Dalı.
1996-08-23Turşuluk hıyar yetiştiriciliğinde tele almanın verim ve kalite üzerine etkisiÖzgür, Mehmet; Tokatlı, Nuray; Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Bahçe Bitkileri Anabilim Dalı.
1995Tüplü gül fidanı yetiştiriciliğinde farklı harç karışımlarının köklenme, aşı tutma ve fidan gelişimine etkileriMengüç, Ahmet; Altuntaş, Esin; Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Bahçe Bitkileri Anabilim Dalı.
2013Tüplü salata (Lactuca sativa L.) fidesi yetiştiriciliğinde büyümeyi düzenleyici madde uygulamalarının etkileriÖzgür, Mehmet; Kösedağ, Oya; Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Bahçe Bitkileri Anabilim Dalı.
2007-07-18Türkiye'de yetiştirilen bazı domates gen kaynaklarının tuza toleransları ile morfolojik özellikleriŞeniz, Vedat; Turhan, Ahmet; Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Bahçe Bitkileri Anabilim Dalı.
1994-08-15Twın-scale yönetimiyle bazı süs bitkilerinin soğan üretiminde 1AA ( ındole-3- acid )nin etkileriMengüç, Ahmet; Ülker, Filiz; Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Bahçe Bitkileri Anabilim Dalı.
1994-02-10Vakumla önsoğutmanın bazı sebze türlerinde muhafaza süresi ve ürün kalitesi üzerine etkileriTürk, Rahmi; Çelik, Ertuğrul; Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Bahçe Bitkileri Anabilim Dalı.
1990Yer fasulyesinde (Phaseolus vulgaris L.) bitki sıklığının tohum verimine etkisi üzerinde bir araştırmaŞeniz, Vedat; Alpsoy, Hüseyin Can; Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Bahçe Bitkileri Anabilim Dalı.
2012Yüksek sıcaklık stresinin çilek bitkisinde enzimatik ve enzimatik olmayan antioksidanlar ile protein metabolizmasına etkileriGülen, Hatice; Ergin, Sergül; Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Bahçe Bitkileri Anabilim Dalı.